Toch twintig Formule 1-races in 2013

Afbeelding In deze forum sectie kan alles geplaatst worden wat met sport te maken heeft met voetbal, formule 1, darten, basketbal, honkbal en andere sporten. Doe je zelf ook aan sport en welke? Je kan dit hier allemaal kwijt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Dreamcatcher
Administrator/Webmaster Community Forum.nl
Administrator/Webmaster Community Forum.nl
Berichten: 1178
Lid geworden op: 24 jan 2012 18:46

Toch twintig Formule 1-races in 2013

#1 Bericht door Dreamcatcher » 05 dec 2012 17:22

Afbeelding

HOOFDDORP - De Formule 1-kalender telt ook in 2013 twintig races. Aanvankelijk zouden er negentien Grands Prix worden betwist, maar de World Motor Sport Council (WMSC) heeft toch een extra datum gecreëerd tijdens de vergadering van woensdag in Istanbul.

De race op Istanbul Park ontbrak dit jaar op de kalender. Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, bevestigde onlangs in gesprek te zijn met de organisatoren in Turkije.


DRS

Het WMSC nam ook enkele beslissingen in technische aangelegenheden.

Coureurs mogen voortaan ook tijdens de vrije trainingen en kwalificaties alleen nog maar gebruikmaken van het DRS-systeem in de zogeheten DRS-zones, zoals tijdens races al gebruikelijk was.

Middels DRS, een beweegbaar stuk van de achtervleugel, wordt inhalen bevorderd.


Zandvoort

De WMSC besloot tevens het besluit te accorderen om weer een Europees, door de internationale autosportfederatie FIA, georganiseerd Formule 3-kampioenschap in te stellen.

In het weekeinde van 20 en 21 juli doet dit kampioenschap waarschijnlijk Zandvoort aan.

Bron: Nu.nl

Plaats reactie

Terug naar “Sport”