Weerbericht Nederland van maandag 18 januari 2015

Afbeelding Zomer, herfst en wintertijd. Hoe is het weer bij jou schijnt de zon, regent het, waait het hard of zacht of vries en sneeuw het? En hoe is het met het verkeer sta je in een file door een ongeluk of door weer omstandigheden? Je kan hier alles kwijt wat te maken heef met het weer en het verkeer.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Dreamcatcher
Administrator/Webmaster Community Forum.nl
Administrator/Webmaster Community Forum.nl
Berichten: 1178
Lid geworden op: 24 jan 2012 18:46

Weerbericht Nederland van maandag 18 januari 2015

#1 Bericht door Dreamcatcher » 18 jan 2016 15:10

Vanmiddag zonnige perioden en velden sluierbewolking. In het oosten blijft het licht vriezen, in het westen stijgt de temperatuur boven het vriespunt. Morgen opnieuw perioden met zon. In het noorden meer bewolking met in de middag winterse neerslag. De dagen daarna blijft het koud. In het weekend gaat de temperatuur omhoog.

Afbeelding

Vanmiddag schijnt op veel plaatsen de zon, al neemt de hoge bewolking wel iets toe. Het blijft droog en in het midden en oosten blijft het licht vriezen. In het westen ligt de middagtemperatuur rond het vriespunt. Daarbij staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Vanavond wordt het flink koud en komende nacht ligt de temperatuur op veel plaatsen tussen -5 en -8. Op de Wadden en in Zeeland is het dicht bij het water minder koud.

Morgen schijnt op veel plaatsen de zon. In de vroege ochtend komt lokaal mist voor. Alleen over de Wadden trekken wolkenvelden. Aan het begin van de middag kan in het noordelijk kustgebied wat neerslag vallen. In het oosten zal dat een beetje sneeuw zijn. In het westen valt wat regen of natte sneeuw en daarbij is kans op ijzel.

In de loop van de middag trekt de wolkenband met lichte neerslag langzaam naar het midden van het land waardoor de kans op winterse neerslag tijdens de avondspits toeneemt. In het zuiden verloopt de middag droog met zonnige perioden. In de noordwestelijke helft stijgt de temperatuur boven het vriespunt, in het zuidoosten en oosten blijft het onder nul.

In de loop van de avond trekt neerslag naar het zuiden. In de rest van het land is het droog met in de kustgebieden kans op een licht buitje vanaf zee. De temperatuur daalt op grote schaal onder het vriespunt en in de nacht is het -1 tot -5 graden.

Woensdag komt de wind uit het westen tot noordwesten. Daardoor stijgt de temperatuur naar 4-5 graden langs de westkust, 2 of 3 graden in het midden van het land en in het oosten stijgt de temperatuur maar net boven nul. Er zijn wolkenvelden, perioden met zon en in het noorden een enkele lichte bui vanaf zee.

Donderdag zijn er meer wolkenvelden, maar het grootste deel van de tijd is het droog. De temperatuur stijgt daarbij net boven het vriespunt.


Vrijdag schijnt op verschillende plaatsen de zon. Vanuit het westen nadert een gebied met zachte lucht en neerslag. Zoals het er nu naar uitziet valt de eerste neerslag pas in de nacht naar zaterdag. We kunnen dan sneeuw en ijzel verwachten en later regen. De temperatuur gaat omhoog en zondag is het een graad of 6. Daarbij veel wolkenvelden, soms wat zon en kans op een spatje regen.

Plaats reactie

Terug naar “Het Weer En Het Verkeer”