Bron Allerhande 3 2011
Type salades, vegetarisch, biologisch
Bevat Energie 150 kcal- Eiwit 4 g- Vet 8 g- Koolhydraten 16 g (per eenpersoonsportie)
Ingrediënten• 1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd
• 1 trostomaat, in kleine stukjes
• 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
• 75 g couscous (pak 500 g, biologisch)
• 2 bakjes platte peterselie (a 20 g), blad fijngesneden
• 1/2 bakje munt (a 15 g), blad fijngesneden
• 1/2 krop sla, in dunne reepjes
• 1 citroen, uitgeperst
• 2 el Griekse olijfolie (fles 500 ml).
Bereiden1. Snijd de rode peper in dunne reepjes en meng met de tomaat en de bosui. Breng op smaak met peper en zout. 2. Wel de couscous ca. 4 min. in 150 ml koud water. 3. Meng de couscous door het tomaat-bosuimengsel en voeg de peterselie, de munt en de sla toe. Breng op smaak met het citroensap, de olie en zout naar smaak. De salade hoort sappig en friszuur te zijn. Serveer direct.