Community Forum
https://communityforum.xsbb.nl/

Post jou recepten (deel 1)
https://communityforum.xsbb.nl/viewtopic.php?f=268&t=76
Pagina 1 van 1

Auteur:  Dreamcatcher [ 13 feb 2012 15:15 ]
Berichtonderwerp:  Post jou recepten (deel 1)

Heb jij recepten die je zelf bereid of heb je recepten die je gevonden heb op internet? Plaats deze hier in deze thread, wissel met elkaar de heerlijkste recepten uit zodat andere forumleden deze recepten ook zelf is kan maken.

Auteur:  Dreamcatcher [ 13 feb 2012 15:17 ]
Berichtonderwerp:  Hollandse nasi

Afbeelding

Bron Allerhande 1 2011
Keuken Hollands
Type budget, rijst, vlees, budgetkoken, kinderrecepten
Kooktechniek bakken
Bevat Energie 820 kcal- Eiwit 27 g- Vet 48 g- Koolhydraten 71 g (per eenpersoonsportie)

Ingrediënten

300 g witte rijst
4 el zonnebloemolie
1 prei, in ringen
2 uien, gesnipperd
500 g winterpeen, in blokjes
1 bakje boemboe voor nasi goreng (100 g)
1 Gelderse rookworst (zak 350 g), in plakken
4 eieren..

Bereiden

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Verhit 2 el olie in een wok en bak de prei en ui 2 min. Voeg de wortels toe en bak nog 4 min. Voeg de boemboe en 150 ml water toe en laat 4 min. garen. 2. Voeg de rijst en de worst toe en roerbak 2 min. 3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de nasi over 4 borden en leg op elke portie een ei. Lekker met kroepoek.

Auteur:  Dreamcatcher [ 13 feb 2012 15:19 ]
Berichtonderwerp:  Peterselie-couscoussalade

Afbeelding

Bron Allerhande 3 2011
Type salades, vegetarisch, biologisch
Bevat Energie 150 kcal- Eiwit 4 g- Vet 8 g- Koolhydraten 16 g (per eenpersoonsportie)

Ingrediënten

1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1 trostomaat, in kleine stukjes
1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
75 g couscous (pak 500 g, biologisch)
2 bakjes platte peterselie (a 20 g), blad fijngesneden
1/2 bakje munt (a 15 g), blad fijngesneden
1/2 krop sla, in dunne reepjes
1 citroen, uitgeperst
2 el Griekse olijfolie (fles 500 ml).

Bereiden

1. Snijd de rode peper in dunne reepjes en meng met de tomaat en de bosui. Breng op smaak met peper en zout. 2. Wel de couscous ca. 4 min. in 150 ml koud water. 3. Meng de couscous door het tomaat-bosuimengsel en voeg de peterselie, de munt en de sla toe. Breng op smaak met het citroensap, de olie en zout naar smaak. De salade hoort sappig en friszuur te zijn. Serveer direct.

Auteur:  Dreamcatcher [ 19 okt 2013 08:13 ]
Berichtonderwerp:  Griekse Prei stampot voor vier personen

500gr. Aardappelen of 2 zakjes Maggi puree voor stampot,
100gr. Fetakaas of gemarineerde kippenblokjes,
100gr. Gehakte walnoten,
800gr. Prei(diepvries van Iglo),
200gr schouderham in blokjes,
3 teentjes knoflook,
Parmezaanse kaas,zout en peper.

Kook de aardappelen in 20 min beetgaar of volg de aanwijzing op de verpakking.
Snijdt de feta kaas of kippenblokjes heel fijn.
Laat de prei ontdooien op laag vuurtje.(kan ook in de magnetron).
Stamp alles goed door elkaar.
Voeg knoflook de ham de feta de ham en een snufje zout toe.
Roer alles goed door elkaar.
Strooi er een laagje Parmezaanse kaas over.
Zet de puree 10 minuten in hete oven om de kaas te laten smelten.
Tip:je kunt de prei ook vervangen door sperziebonen.

Uiteraard kan je ook de hoeveelheid halveren om het voor 1 of 2 personen klaar te maken...

Auteur:  Dreamcatcher [ 19 okt 2013 08:18 ]
Berichtonderwerp:  Choriatiki salata (Griekse salade)

Afbeelding

Benodigdheden voor 6 personen:

3 grote tomaten
1 komkommer
1 ui
1 groene paprika
10 olijven
5 eetlepels olijfolie
200 gram feta kaas
1 eetlepel azijnzout
1 theelepel oregano (rigani)

De tomaat en paprika wassen en in niet te kleine stukken snijden De komkommer schillen en in plakjes snijden. De ui schoonmaken en in halve ringen snijden. Dit in een slakom doen. Olijfolie en azijn erover gieten, zout erover strooien. Alles goed met twee vorken door elkaar schudden, zodat de olijfolie, de azijn en het zout goed verdeeld worden over de salade. De feta in het midden boven op de salade leggen en daarover wat oregano strooien. De olijven rondom de salade leggen.

Heerlijk bij een stokbroodje met kruidenboter *jammie*

Zelf maak ik deze salade op gevoel en laat ik de olijven en de azijnzout eruit omdat ik dat zo niet lekker vind...

Auteur:  Dreamcatcher [ 05 jan 2015 14:31 ]
Berichtonderwerp:  Sa­la­de met pa­pri­ka en to­maat

Specificaties
type gerecht hoofdgerecht
aantal personen 4 personen
bereidingstijd 15 min


Ingrediënten
4 ansjovisfilets (blikje 46 g)
4 el olijfolie extra vierge
2 el balsamicoazijn
1 schaal tasty tom tomaten, in plakken
1 rode paprika, in dunne ringen
2 blikken cannellinibonen (a 400 g)
1 bakje buffelmozzarella 22+ (125 g)
1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes





Materialen
staafmixer


Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:325 kcalEiwit:14 gVet:22 gKoolhydraten:15 g

Type

salades, italiaans, vis, voor elke dag



Bereiden
1. Neem de ansjovisfilets uit het blikje en laat uitlekken. Doe ze met de olie en azijn in een kom en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. 2. Leg de tomaten op een grote schaal en verdeel de paprika erover. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af. Meng ze door de groenten. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel met het basilicum over de groenten. Besprenkel met de dressing. Lekker met meergranen stokbrood.






Tip

Ansjovis is ook lekker op een pizza. Of neem de ansjovis met de olie uit het blikje en bewaar in een afgesloten bakje maximaal 2 weken in de koelkast.

Auteur:  Dreamcatcher [ 05 jan 2015 14:33 ]
Berichtonderwerp:  Farfalle met doperwtjes en tomaat

Categorie: vegetarisch
Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 635 kcal p.p.)

300 g farfalle
400 g tuinerwtjes (diepvries)
1 el olijfolie
1 teen knoflook, geperst
350 g trostomaten, in partjes
100 ml kookroom
250 g geraspte belegen kaas
4 el basilicum, fijngesneden

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de tuinerwtjes in een bodem water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verwarm in een ruime pan de olijfolie en fruit de knoflook 1 min. op een laag vuur. Giet de pasta af maar vang 100 ml van het kookvocht op. Schep de pasta, de knoflookolie, de afgegoten tuinerwtjes, de tomaat, de room, zout en peper naar smaak en 3 el basilicum door elkaar. Schep er 200 g geraspte kaas en voldoende kookvocht tot een smeuïge pasta ontstaat door. Verdeel de pasta over
4 diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en de laatste el basilicum.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/